PlayMobiel zakt af naar Zammel : de PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is speelplein Kerkenveld in Zammel op woensdag 9 mei. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders (of andere begeleiders) blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

Inventarisatie bermen door provincie

In de loop van het voorjaar gaan medewerkers van het Provinciebestuur aan het werk gaan om de plantengroei in de bermen te inventariseren. De inventarisatie duurt tot 15 juni. Dit heeft als gevolg dat de bermen pas na 15 juni gemaaid kunnen worden.Enkel als de verkeersveiligheid in het gedrang komt, wordt een uitzondering gemaakt.

Sluitingsdagen Hemelvaart

Op donderdag 10 en vrijdag 11 mei zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Uitzonderingen zijn:
- bibliotheek: donderdag gesloten, vrijdag en zaterdag open
- cultuurcentrum de Werft: donderdag en vrijdag gesloten, zaterdag open met de gewone openingsuren
- Gasthuismuseum: open van 13.30 uur tot 17 uur.
- dienst toerisme en stadsanimatie: donderdag 10 en zaterdag 12 mei open van 10 tot 14 uur, vrijdag 11 mei open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
- zwembad: donderdag open van 10 tot 17 uur (springplanken vanaf 14 uur) en 's morgens en 's middag banen trekken, vrijdag zijn alle baden open van 12 tot 21 uur (springplanken vanaf 14 uur) en op zaterdag en zondag gelden de gewone openingsuren.

Veilige schoolroutes met Route2school

Tot zondag 20 mei kunnen leerlingen hun schoolroute en de knelpunten, liefst met foto's, doorgeven via www.route2school.be of de app van Route2school. Als je als (groot)ouder, leerkracht, directie, jeugdvereniging of andere betrokkene knelpunten ziet in je omgeving, mag je deze ook melden.

Registreer je eerst op de website en geef aan over welke schoolomgeving het gaat. Je ontvangt een wachtwoord voor de mobiele app of de webapplicatie. Op de website staat een duidelijk stappenplan. In een volgende fase analyseert het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) de verzamelde data grondig en maakt hiermee een digitale schoolroutekaart van Geel.

De resultaten van de bevraging worden dit najaar bekendgemaakt en besproken met stad Geel, politie en de scholen. Zo kunnen concrete acties ondernomen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Update werken N13

Op woensdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van het wegdek van de Geelseweg tussen het kruispunt met Gerheiden en het kruispunt met Neerbuul.

Deze werken duren vermoedelijk tot half juni. Tijdens de werken wordt de werkzone in beide rijrichtingen afgesloten en moet alle verkeer de omleiding langs de E313 of langs Industrielaan en Nijverheidsstraat volgen. Vanaf maandag 14 mei is de zone tussen het kruispunt met Neerbuul en het kruispunt met Lammerdries aan de beurt.

Ook hier verwacht AWV dat de werken rond half juni klaar zijn.
In de zone tussen het kruispunt met Lammerdries en het kruispunt met Velveken blijft eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Geel naar Herentals. Hier worden tot het bouwverlof nieuwe riolering en fietspaden aangelegd.

Zwaar verkeer en bezoekers van het shoppingcenter kunnen terugkeren richting Geel via Lammerdries en de industriezone. In de zone tussen het kruispunt met Velveken en Punt blijft verkeer in beide richtingen mogelijk (zowel voor autoverkeer als voor fietsers) - meer info: www.slimdoorgeel.be

Met de fiets naar de dinsdagmarkt

Wie in mei met de fiets naar de dinsdagmarkt komt maakt kans om een elektrische fiets of een toffe fietszak te winnen. Wat moet je doen? Verzamel vier stempels van verschillende marktkramers. Bij elke aankoop krijg je een stempel. De winnaars worden op de dinsdagmarkt van 29 mei om 12 uur bekendgemaakt. Het marktcomité geeft 2 elektrische fietsen en 10 fietszakken weg.